Op zaterdag 7 september is in Oeffelt het eerste universele bermmonument worden onthuld op de plaats van het tragische ongeval waarbij Chris en Jamilla op 12 juni 2022 om het leven kwamen.
Dit bijzondere kunstwerk, ontworpen door beeldend kunstenaar Nadia Gonegai, wordt kosteloos aangeboden door Stichting ooOdrie uit Mill en markeert een nieuwe benadering van herdenken en verkeersveiligheid in Nederland.
Albert Roelen uit Mill verloor zijn dochter na een verkeersongeluk. Nu helpt hij andere nabestaanden bij de verwerking, of dat nu een bermmonument of een gesprek is. Want hoe moet je verder? ,,Dat is allemaal heel persoonlijk.”
Oeffelt werd zondag 12 juni 2022 bedroefd wakker. Aan de Hoogeind kwamen die ochtend twee 19-jarige Cuijkenaren om als gevolg van een eenzijdig motorongeluk. Ter nagedachtenis aan de slachtoffers is nu een bermmonument onthuld. Op de plek waar het noodlottige ongeval ruim twee jaar geleden plaatsvond, rust nu een stenen kussen, begeleid door een plaquette en informatiezuiltje.
Je wereld stort in als je een naaste verliest bij een verkeersongeluk, weet Albert Roelen uit Mill. Hij verloor zijn dochter, en wil nu andere nabestaanden helpen door universele bermmonumenten te plaatsen. Zaterdag in Oeffelt kwam de eerste, voor Chris en Jamilla uit Cuijk.
Je wereld stort in als je een naaste verliest bij een verkeersongeluk, weet Albert Roelen uit Mill. Hij verloor zijn dochter, en wil nu andere nabestaanden helpen door universele bermmonumenten te plaatsen. Zaterdag in Oeffelt kwam de eerste, voor Chris en Jamilla uit Cuijk.
Een tiental vrienden en familie staan langs het Hoogeind, een drukke weg door Oeffelt. Op het gezoem van het verkeer na is het doodstil. Ieder heeft een wit vlaggetje in de hand met de namen Chris en Jamilla erop. Twee jaar geleden kwamen deze twee 19-jarigen op deze plek om het leven door een verkeersongeluk. Vandaag wordt op deze plek het allereerste bermmonument onthuld dat de Stichting ooOdrie heeft ontwikkeld zodat op veel plekken verkeersslachtoffers herdacht kunnen worden.
Ben jij je bewust van de impact van reacties op sociale media? Met deze vraag heeft Stichting ooOdrie uit Mill samen met Stijn Vos, student van de opleiding av-specialist / filmmaker Willem 1 College in Den Bosch een voorlichtingsfilm gemaakt.
Reacties op berichten van publicaties met nieuws over dodelijke ongevallen hebben een enorme impact op nabestaanden en betrokkenen. Elke dag zijn er reacties te vinden op sociale media die geen enkele vorm van empathie in zich dragen naast het leed wat er al is, in volle omvang een hard oordeel leggen op de pijn en het verdriet bij de nabestaanden. Een oordeel met de kenmerken van ondoordachtheid, bruutheid en gevoelloosheid. Ook als de politie nog geen uitsluitsel heeft over de toedracht van een ongeval weten lezers van sociale media breed uitgemeten een analyse te geven over wat er gebeurd is met uitlatingen die meer dan ongenuanceerd zijn.
Donderdag 23 december 2021 was de oprichtingsdag van stichting ooOdrie. Dit was niet zomaar een dag
uit het leven van Albert Roelen, oprichter van ooOdrie. Twee jaar eerder, op 23 december 2019, werd zijn
dochter Maaike aangereden en overleed op 8 januari 2020 als gevolg van het opgelopen hersenletsel. Met zijn
stichting hoopt hij toekomstige betrokkenen bij een ongeval samen om de tafel te krijgen. LetselschadeNEWS
sprak met Albert over het ongeval van zijn dochter en over de oprichting van ooOdrie.